Svima nam se, priznali to ili ne, ponekad dogodi da nas nadutost i vjetrovi iznenade – na sastanku, u kinu, ili bilo gdje drugdje kada pomislimo da smo sami, a pokaže se, da zapravo nismo. Krajnje neugodno? Svakako. Međutim, trebamo znati da se plinovi i vjetrovi događaju svima bez obzira na spol, dob ili način života. U stvari, većina ljudi pušta vjetrove u prosjeku 5 do 15 puta dnevno. To je normalno.  Ipak, ako ih ne možete kontrolirati oni znaju biti veliki problem. Ništa ne ubija dobar provod poput brige o tome hoćete li se slučajno osramotiti.

Ukoliko i vas muče vjetrovi, glasno krčanje i osjećaj punoće onda obavezno pročitajte što kažu stručnjaci koje su posljedice zadržavanja plinova i kako riješiti ovaj problem.

Simptomi koji se najčešće javljaju su osjećaj težine i punoće u stomaku, krčanje i glasno klokotanje u stomaku. Svaka osoba ima određenu količinu plina u crijevima, koja se u normalnim okolnostima stvara. Ona nastaje kao rezultat razgradnje sastojaka iz hrane koju proizvode mikroorganizmi koji su prirodni “stanovnici” našeg debelog crijeva. Međutim, problem nastaje kada se nadutost ili plinovi javljaju prečesto, ili kada učestalo podrigivanje, osjećaj težine i pritiska u trbuhu ili grčevi dodatno prate nadutost, što sve skupa utječe na kvalitetu života.

Naravno, da nadutost u velikoj mjeri ovisi o hrani koju jedemo, kao i o vrsti bakterija koje tu hranu razgrađuju. Međutim, uvjerljivo najčešći uzrok nadutosti je “pohlepni” unos hrane tijekom kojeg se proguta velika količina zraka. Uzroci mogu biti i prisutne organske bolesti, kao što su: gastritis, nedostatak enzima gušterače, netolerancija na laktozu, ali i funkcionalni poremećaji – dispepsija, sindrom nervoznog crijeva i dr.

Savjeti za sprječavanje i ublažavanje nadutosti – Svima koje muče ovakve tegobe prvo se savjetuje da unesu promjene u prehranu, da izmijene način pripremanja obroka, ali i navike. To znači da bi trebalo smanjiti unos one hrane zbog koje se osoba osjeća naduto.

Otklanjanje uzroka rješava problem – Ako ste promenili način ishrane, ali i dalje imate problema s plinovima i nadutošću, savjetuje se upotreba prirodnih i sigurnih dodataka prehrani.

Flobian® je potpuno prirodan proizvod patentiran da djeluje direktno na uzrok. Do danas je objavljeno više od 130 znanstvenih studija koje potvrđuju učinkovitost i sigurnost kulture Lp299v koja čini Flobian®. Izuzetno se uspješno primjenjuje diljem Europe i Amerike.

Na kraju, važno je znati da zadržavanje vjetrova nikako nije dobro! Plin koji  ostaje zaglavljen u crijevima, osim srama, još važnije, može izazvati i nelagodu i bol. Zbog toga se osigurajte na vrijeme. Izbjegnite neugodne trenutke i budite slobodni i bez srama uvijek i u svakoj situaciji.